• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kengurufilet med potetmos

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kengurufilet renskåret for sener, 900 g
1 ¼ dl olivenolje
2 ts nykvernet pepper
POTETPURÉ:
60 g usaltet smør
1 løk, hakket
800 g søtpoteter, skrelt og skåret i terninger
salt
nykvernet pepper
SAUS:
1 ½ dl demiglace på flaske
1 ss soltørket tomat, skåret i fine strimler
2 ts godt avrent kapers, hakket
½ frisk rød chili
1 ts finhakket frisk persille
-
1 bunt ung sølvbete

Bruksanvisning

Skjær kengurufileten i fire biffer. Legg dem i ett lag på et grunt fat. Hell oljen jevnt over biffene og ha pepper over. Vend biffene i marinaden, dekk dem til og la fatet stå i kjøleskapet i 1 døgn. Vend biffene av og til.

Tilbered potetmosen: Smelt smøret i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett løk og la den surre til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett søtpotetene og småkok med lokket delvis på over svak varme til de er møre, ca 20 minutter. Mos potetene og smak til med salt og pepper.

Saus: Bland konsentrert kraft, soltørket tomat, kapers og chili i en liten panne og kok opp. Ta pannen av varmen, tilsett persille og hold alt varmt.

Kengurubiffene: Sett en tykkbunnet panne, så stor at biffene får plass, over middels varme. Ta biffene opp av marinaden og ha dem i den varme pannen. Brun dem på begge sider og etterstek til de er medium stekt. Total steketid 6-8 minutter. Kjøttet stekes hurtig slik at varmen ikke trenger inn i midten av kjøttet og gjør det tørt. Kengurukjøttet er nemlig svært magert. Stek det derfor heller litt for lite enn litt for mye.

Ha biffene over på et fat og hold dem varme.

Ha sølvbeten i den samme pannen og fres over sterk varme til den begynner å falle sammen, bare et par minutter.

Anrett kengurubiffene på varme middagstallerkener med søvbeten og potetmos. Hell sausen over kjøttet og server straks.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen