• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Internasjonale / Australia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 unge kaniner, ca 1 kg, skåret i serveringsstykker 2 ½ ss usaltet smør 2 ½ ss saflorolje 2 skiver bacon skåret i terninger 8 sølvløk salt nykvernet pepper 2 ½ dl tørr hvitvin POTETMOS: 600 g store poteter, skrelt og delt i fire salt 2 ss usaltet smør 1 liten hvitløkfedd, presset ½ dl melk eller fløte hvit pepper - saften av 1 ½ sitron 2 ss finhakket frisk persille

Bruksanvisning

Kok kraft og ben på de mindre kjøttrike delene fra for- og bakpart på kaninene: Legg stykkene i en kjele med vann som så vidt dekker dem. Kok opp, skum godt og la det trekke uten lokk i 30 minutter. Kast kjøtt og ben og mål opp 2 ½ dl av kraften. Smelt smøret sammen med oljen i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett bacon og stek til fettet er ordentlig smeltet, ca 5 minutter. Tilsett løk og surr til den begynner å få farge, 12-15 minutter. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og brun stykkene i gryten, et par-tre om gangen. Krydre etter smak og tilsett vin og 2 ½ dl kraft. Kok opp. Skru ned varmen og la kaninkjøttet trekke under lokk til det er mørt, 50-60 minutter. Koketiden avhenger av kaninens alder og størrelse. Kok i mellomtiden potetene i lettsaltet vann til de er myke, ca 10 minutter. Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser eller i en kjøkkenmaskin. Ha dem i en varm bolle. Tilsett smør og hvitløk og bland godt. Tilsett så mye melk som skal til for at potetmosen får en glatt og kremet konsistens. Smak til med salt og hvit pepper. Ha potetmosen i et serveringsfat og hold den varm. Ta kaninstykkene ut av gryten med hullsleiv og legg dem på et fat. Hold dem varme. Øk varmen og kok inn kraften til ca en fjerdedel. Tilsett sitronsaft og persille og kok under omrøring på sterk varme i 2-3 minutter. Hell sausen over kaninstykkene og server dem med hvitløkspotetmos ved siden av.

Internasjonale / Australia


Sum Oppskrifter 45 funnet


Appelsinsalat med avocado og løk

Brasert and med grønnsaker

Brød med lin- og sesamfrø

Bøffelburgere

Dampede blåskjell med chili

Dampede krabberulader med dipsaus

Dampet ørret med kinesisk saus

Dronningpudding

Eggsalat med oliven

Fylte krabbeskall som i Queensland

Genovakake

Gravet sjøørret

Grillet blekksprut

Grillet hummer med soltørkede tomater

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillstekte kyllingvinger

Himmelske munnfuller

Hummer med pasta og basilikumsaus

Iskake med bjørnebær

Kamskjell med witlofsalat og roquefort

Kamskjellmousse

Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kengurufilet med potetmos

Kenguruhalesuppe

Kokt kreps med tomatmajones

Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast

Kreps med chili og kokosmelk

Kreps med hvitløk- og ingefærsmør

Krokodillebiff

Laks med sitrussaus

Lamingtons

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Ostescones

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsstekt bøffelfilet med pepper og sennep

Ovnsstekt villand med helstekt løk og skogsopp

Russisk krem med bringebær

Rød lammekarri

Røklaks med Nan-brød

Scampi med sopp og sukkererter

Sitruskake med valmuefrø

Spaghetti med skjell

Sukkerbrød med ingefær

Wokstekt krabbe med chili

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen