• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Due i kål med rødbetstuing

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 duer
180 g medisterdeig
2 ts potetmel
1 eggeplomme
1/2 dl kremfløte
salt
pepper
ingefær
4 blad av sommerkål
50 g smør
bomullshyssing eller tannpirkere
Rødbetstuing:
3 middels store rødbeter
1 eple
3 dl fløte
salt
hvit pepper

Bruksanvisning

Flå og rens duene. Skjær ut brystfiletene og rens lårene for kjøtt.

Plukk ut fine kålblad og skjær ut den grove delen av stilken. Kok kålbladene i lettsaltet vann til de blir myke, ca 2 minutter.

Lag farse av lårkjøttet, potetmel, eggeplomme, fløte og krydder.

Fordel smøret på kålbladene og legg et duebryst på hvert blad. Fordel farsen over brystfiletene.

Pakk det hele sammen og knyt igjen med hyssing eller fest sammen med tannpirker. Legg pakkene i smurt ovnspanne. Stek dem i ovn på 180 C i 12-15 minutter.

Lag stuingen: Vask rødbetene. Kutt av blader 2 cm over bladfestet. La rottråden henge på. Dette er viktig for at ikke rødbetene skal miste fargen under koking.

Kok dem hele i lettsaltet vann i ca 15 minutter. De skal fortsatt være harde, men skinnet skal slippe. Avkjøl rødbetenne og skrell dem. Kutt i pene terninger.

Skrell eplet og del det i terninger.

Kok opp fløten og ha i epler og rødbeter. Kok til stuingen har passe konsistens og rødbetene er møre. Smak til med salt og pepper.

Anrett duebrystene på tallerkenen med rødbetstuing. Retten trenger ingen saus. Stuingen og smøret i kålbladene er nok. Kanskje en klatt meierismør over de kokte nypotetene.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen