• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Skogduer i rødvin

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2-4 skogduer
50-75 g smør
salt
pepper
2 ss konjakk
8-10 sjalottløk
3 1/2-4 dl tørr rødvin
250 g sjampinjonger
sitronsaft

Bruksanvisning

Plukk og rens duene. Tørk dem godt med en oppvridd klut. Gni dem inn- og utvendig med salt og pepper. Brun dem i 2-3 ss smør i en gryte.

Duene kan flamberes med konjakk: Hell da temperert konjakk over og tenn på. Rist på gryten til flammene slukker.

Legg rensede sjalottløk i gryten, hell på rødvin og skru ned varmen litt. La duene småsurre i gryten under tett lokk til de er møre. Unge duer trenger 20-30 min. Eldre duer opp til 1-1 1/2 time. Prøv med en tynn nål om kjøttsaften fra låret er lys og kjøttet virker mørt.

Surr hele, rensede sjampinjonger i 1-2 ss smør over sterk varme. Drypp 1 ss sitronsaft over og la væsken fordampe. Smak til med salt.

Anrett duene hele eller oppdelt på et varmt fat, pynt med løk og sjampinjonger. Server rødvinssjyen og brød og kokte grønnsaker til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen