• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Duebryst med salat

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 duer
1/2 ts salt
1/2 krm pepper
2 ss margarin eller smør
500 g grønne bønner
200 g ferske sjampinjonger
150 g frisk spinat, ca 25 blader
3 ss valnøttolje
1/2 ss balsamicoeddik
salt
pepper

Bruksanvisning

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Gni dem inn- og utvendig med salt og pepper.

Brun matfettet i en jerngryte eller panne med lokk. Legg i duene med brystet først, og la fuglene få fin farge. Stek til brystkjøttet kjennes mørt, ca 30-45 minutter, avhengig av hvor gamle fuglene er.

Pakk duene inn i aluminiumsfolie når de er fedigstekte, slik at de holdes varme.

Klargjør grønnsakene imens. Rens bønnene og forvell dem i 2 minutter i rikelig med kokende lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann. La dem renne godt av.

Rens sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt av oljen. Pannen skal være rikelig varm før soppen legges i.

Bryt løs lårbena på duene. Skjær løs brystkjøttet. Hold det varmt.

Varm bønnene i en kjele. Tilsett resten av oljen og eddiken. Ha i salt og pepper. Rør om. Ha i spinatbladene og bland godt. Legg salaten på porsjonstallerkener og legg skiver av brystkjøtt oppå.

Server forretten straks med ristet brød eller brystbrød til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen