• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Urtestekte duer

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
1 ts salt
1-2 krm pepper
75 g friske urter, f.eks. estragon, bladpersille, basilikum
50-75 g smør eller margarin
100 g røkt skinke
8-10 sjalottløk
1 1/2 dl hønsebuljong
400 g sukkererter
1 kvas frisk timian

Bruksanvisning

Klar gjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem. Gni dem innvendig med litt salt og pepper.

Fyll i litt av urteblandingen og bind opp duene. Brun dem pent brune i litt av matfettet i en jerngryte eller -panne. Spe med litt buljong eller vann, men bare så mye at det dekker bunnen. Legg lokk på gryten og etterstek 30-45 minutter etter størrelse og alder på fuglene. Øs fuglene med sjyen av og til.

Man kan også legge de pannestekte duene i en dyp ildfast form og dekke den med aluminiumsfolie. Stek duene på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-45 minutter. Spe eventuelt med litt buljong eller vann under stekingen.

Strimle skinken. Skrell sjalottløken. Rens sukkerertene. Fres skinken og løken lett i litt matfett. Tilsett buljongen. Ha i ertene. Fordel blandingen rundt duene mot slutten av steketiden. Legg i timiankvasten.

Ta opp duene og la dem hvile under aluminiumsfolie i 5-10 minutter. Ta ut timiankvasten. Bland 2 ss margarin eller smør i erteblandingen rundt. Garner med krydderurtene.

Server brytebrød eller ristede brødkrutonger eller kokte/stekte poteter til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen