• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sprengte duer med urter og pepperrot

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
4 purrer
4 gulrøtter
5 dl kremfløte
sitronsaft
revet pepperrot etter ønske
sukker
salt
nykvernet pepper
olje til pensling
bønnkarse

Bruksanvisning

De ferdigstelte duene gnis ut- og innvendig med en blanding av like deler salt og sukker ca 1 døgn før den skal serveres. Settes kaldt.

Sett ovnen på 200 C. Skyll duene i kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Pensle duene med olje og pakk dem inn i aluminiumsfolie.

Stek duene i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem hvile i ca 15 minutter.

Skrell og stell grønnsakene. Skjær dem i mindre biter og legg dem i litt kokende, lettsaltet vann. Kok grønnsakene noen få minutter til de er så vidt møre. Husk at purrene blir raskere ferdig.

Bland sitronsaft i fløten og pisk den til en lett krem. Smak til med pepperrot, salt og nykvernet pepper.

Skjær duekjøttet i tynne skiver.

Porsjonsanrett skiver av duekjøtt, eller halve duer, med grønnsaker og pepperrotsaus. Pynt med revet pepperrot og brønnkarse og server kokte poteter til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen