• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Franskinspirert duerett

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser


2 duer
300 g medisterdeig
100 g kyllinglever
2 eggehviter
1 ts salt
2 dl fløte
50 g finhakket kokt skinke
30 g finhakkede pistasjnøtter
1/2 ts basilikum
1 ts timian
1/2 ts muskat
smør til bruning
1 dl kraft
1 dl madeira
litt maisenna
2 epler
1/2 liter vann
100 g sukker
rips-, rognebær- eller solbærgelé

Bruksanvisning

Ribb duene. Ta ut innmaten og vask dem godt. Tørk dem.

Klipp duene opp på begge sider av ryggbeinet. Duene skal henge sammen i brystet. Bruk en skarp kniv og fjern alle bein, bortsett fra lårbeina.

Lag en farse av medisterdeig, kyllinglever, fløte, eggehviter og krydder. Bland inn finhakket skinke og pistasjnøtter.

Fyll farsen i de åpnede duene, og sy dem igjen til opprinnelig fasong. Brun dem i smør.

Stek duene i ovn ved 180 C i 30 minutter.

Ta duene ut av ovnen når de er ferdige. Hold dem varme.

Kok ut ovnspannen med madeira. Bland utkoket med god kraft og smak til med salt og pepper. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i kaldt vann.

Skrell eplene og del dem i to. Hul dem ut med en teskje.

Kok eplene så vidt møre i vann og sukker. Fyll eplene med gelé.

Del duene i to og anrett dem sammen med epler og grønnsaker. Lettkokte sukkererter og ferske gulrøtter smaker godt. Server med stekte eller kokte poteter.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen