• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Due med appelsinsaus

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
150 g bacon
1-2 ss smør eller margarin
1/2-1 ts salt
2 krm pepper
2 dl tørr hvitvin
finstrimlet skall av 1 appelsin
2 dl nypresset saft av appelsin
1 ss maisennajevning
salt
pepper
baconstrimler
appelsinbåter
karse

Bruksanvisning

Klargjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem. Bind dem eventuelt opp.

Skjær eller klipp baconskivene i strimler. Stek dem i en jerngryte. Ta baconet opp og la det renne av på tørkepapir.

Brun duene i baconfettet, eventuelt med litt ekstra matfett. Begynn med brystsidene. Salt og pepre. Hell på vin eller buljong og appelsinsaft.

Strø i appelsinskallet. Etterstek duene under lokk i 30-45 minutter. Vend dem av og til under steketiden. Ta opp duene. La dem hvile under aluminiumsfolie. Jevn sjyen med maisenna. La sausen koke noen minutter.

Del duene i porsjonsstykker. Legg dem i et dypt serveringsfat og hell sausen over. Garner med baconstrimler, "skinnfrie" appelsinbåter og karse.

Server kokte poteter eller ris og broccolibuketter til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen