• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Duer med eplesaus

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 ribbede og rensede duer
100 g bacon
1/2 finhakket løk
4 ss smør
2 syrlige grønne epler
1/2 dl eplesider
3 dl fløte
salt
pepper

Bruksanvisning

Kutt bacon i små terninger og fres i smør sammen med den finhakkede løken.

Ta løk og bacon ut av gryta og brun duene på alle sider. Ta de brunede duene ut også.

Skrell og kutt eplene i terninger og stek dem i fettet fra bacon, løk og duer. Slå over eplesider.

Legg duene tilbake i gryta, sammen med løk og bacon. Strø over litt salt og nykvernet hvit pepper. Sett lokk på gryta og la duene småputre i 10 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 C. Slå over fløten og gi det hele et oppkok. Plasser gryta i stekeovnen og la alt steke i ca 20 minutter.

Ta duene ut når de er møre. Mos epleterningene i sausen ved kraftig pisking.

La sausen koke ferdig på plate. Den skal koke til den blir passe tykk av fløte og epler. Smak til med salt og pepper.

Del duene i to og plukk ut ryggbein og sidebein. Anrett dem på fat med sausen over. Server potetgrateng til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen