• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Duer med druer

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
1 ts salt
1 krm pepper
8 einebær
2 epler
200 g druer
4 skiver bacon
1-2 ss smør eller margarin
4 dl hønsebuljong
2-3 dl kremfløte
1/2 ss arrowrot
1 1/2 dl rødvin eller tørr hvitvin

Bruksanvisning

Tin dypfryste duer. Vask og tørk dem. Dryss litt salt og pepper inni. Legg 1 knust einebær, 1/2 eple og noen druer i hver due.

Del baconskivene og legg 2 biter rundt hver due. Fest med tannstikkere.

Brun smør eller margarin lett i en gryte eller stekepanne. legg duene i med brystet ned og brun så duene til de får pen farge helt rundt. Dryss på litt salt og pepper. Legg dem over i en gryte hvis de er blitt brunet i en stekepanne.

hell varm buljong og fløte i gryten. Legg i resten av einebærene og legg lokk på. La fuglene trekke på svak varme i 30-50 minutter, avhengig av alderen på fuglen. Stikk en prøvenål i brystkjøttet for å kjenne om fuglen er ferdig.

Ta fuglene opp og hold dem varme. jevn sausen med arrowrot utrørt i vin. Gi sausen et oppkok. Smak den godt til.

Del resten av druene i to, ta ut steinene og legg druene i sausen.

Ta bort baconet og del duene i to på langs. Legg dem i et varmt dypt fat og hell sausen over.

Server retten med råstekte eller kokte poteter, potetkroketter, erter eller bønner. Syrlig gelé smaker godt til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen