• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt due med bringebærsaus

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 duer
1/2 ts salt
1 krm pepper
2 spekkskiver
2 ss smør eller margarin
hønsebuljong eller vann

Sjy:
1/2 ss bringebær- eller hvitvinseddik
1 dl hønsebuljong + sjy fra stekingen
200 g friske eller frosne usukrede bringebær
salt
pepper
bringebær
bladpersille

Bruksanvisning

Klargjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem. Salt og pepre dem lett innvendig. Legg spekket på brystet og bind opp fuglen.

Brun duene i litt matfett i en jerngryte, brystet først. Spe med litt buljong eller vann, men bare så mye at det så vidt dekker bunnen. Stek under lokk i 30-45 minutter, alt etter fuglenes alder.

Ta opp duene, løsne spekket og del duene i to. Hold duene varme under aluminiumsfolie.

Bland eddik, buljong, sjy og det meste av bringebærene i en kjele. Kok det i noen minutter. Miks blandingen i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

Legg de halve duene opp på varme porsjonstallerkener. Hell saus over og garner med resten av bringebærene og bladpersille.

Server potetgrateng og en blandet salat eller kokte grønnsaker til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen