• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Duefrikassé

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
1 gulrot
1 liten pastinakk
1 bit rotselleri
1/4 purre
2 persillekvister
2 ss smør eller margarin
5 dl hønsebuljong
2 1/2 dl tørr rosévin
1 ts salt
5 hvite pepperkorn
200 g små løk
250 g ferske sjampinjonger
50 g smør eller margarin

Saus:
6 dl silt sjy
3 ss hvetemel
3/4 dl crème fraiche
klippet kryddergrønt

Bruksanvisning

Klargjør duene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Del dem i to.

Rens, skrell og skjær gulrøtter, pastinakk og selleri i biter. Skyll purren og skjær den i fine ringer. Fres alt i matfett i en kjele.

Legg i de halve duene med skinnsiden opp. Hell over vinen og ha på salt og pepper. Kok alt under lokk i 30-50 minutter. Koketiden kan variere noe etter hvor gamle fuglene er.

Skrell løken og rens sjampinjongene. Brun løken i matfett og la den ettersteke til den er myk. Del sjampinjongene i to eller fire. Fres dem i matfett til væsken har kokt inn.

Ta opp duene. Sil grønnsakene og ta vare på 6 dl sjy. Ha sjyen i en traktørpanne og jevn den med melet utrørt i litt vann. Kok sausen i ca 5 minutter. Rør i crème fraiche.

Ta skinn og ben av duene. Skjær kjøttet i store biter. Legg bitene i sausen. Bland i løken og sjampinjongen. Strø kryddergrønt over.

Server frikasseen med pressede kokte poteter eller ris og blandet salat.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen