• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Mousse av skogsduer

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1-2 skogsduer
150 g kyllinglever
2 ss smør eller margarin
2 ss portvin
salt
pepper
2 dl kremfløte
1/2 boks consommé
1 1/2 dl vann
5 plater gelatin
trøffel eller trøffelerstatning
rosépepper

Bruksanvisning

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Skjær brystkjøttet fra skroget. Forsøk også å skjære løs så mye av kjøttet på lårene som mulig. Ta bort skinnet og alle hinner og sener. Skjær kjøttet i mindre biter. Ta bort eventuelle hinner på kyllingleveren og del den i mindre biter.

Brun kjøtt og lever i matfettet. Salt og pepre lett og la alt bli kaldt. Bland det med portvin i en foodprosessor. Eller passér massen gjennom en sil om den skal være riktig fin og glatt. Pisk fløten. Bland massen med fløten. Smak godt til med salt og pepper. Hell moussen i små porsjonsformer eller i en avlang form. Sett formene i kjøleskapet. Garner eventuelt med noen trøffelskiver og rosépepperkorn.

Legg gelatinplatene i vann i 10 minutter.

Varm opp consommeen og vannet. Tilsett de oppbløtte gelatinplatene og la dem smelte. Sett blandingen kaldt til den begynner å stivne. Hell litt av geleen forsiktig over mouseen. La det stå kaldt til geleen har stivnet helt.

Server porsjonsmousseen i formene eller skjær den opp og legg den på salat eller artisjokkbunner. Garner med f.eks. sjampinjonger og aspargestopper.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen