• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Vinkokte duebryst i gelé

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
4 dl vann
4 dl tørr hvitvin
2 ts salt
15 svarte pepperkorn
3 kryddernelliker
2 laurbærblad
1 stor løk
1-2 ts estragon eller kjørvel
Gelé:
8 dl vinlake
10 plater gelatin
2 eggehviter
Pynt:
16 druer
lett kokte gulritskiver eller paprikastrimler

Bruksanvisning

Tin dypfryst fugl i kjøleskap eller følg anvisningen på pakningen. Vask og tørk duene godt. Skjær ut skinn- og benfrie duebryst.

Bland alle ingrediensene til vinlaken. Kok og la den småkoke noen minutter.

Legg duebrystene i en lav kjele. Hell vinlaken over og la brystene trekke under lokk på svak varme i 15-25 minutter. Ta dem opp og la dem renne godt av.

Legg gelatinplaene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Lag geleen. Sil vinlaken. Mål den opp og hell den tilbake i kjelen. Klem vannet ut av gelatinplatene og visp dem ned i laken sammen med halvvispet eggehvite. Kok laken forsiktig opp og sett den til side i 10 minutter uten å røre i den. Sil laken gjennom kjøkkenpapir eller kaffefilter i en sil. Avkjøl den.

Puss av de kalde duebrystene og skjær dem i tynne skiver på langs. Del druene og ta ut steinene. Skjær pynten i strimler eller blad.

Hell litt vingelé i bunnen av porsjonsformer. La den stvine.

Legg på tilskåret gulrot eller paprika og halve druer med snittflaten opp. Legg duebrystene oppå med den glatte fine siden ned. Legg dem forsiktig i så overflaten blir så jevn som mulig. Øs på gelé til det akkurat står over. Sett formene kaldt for å stivne.

Dypp formene raskt i varmt vann og hvelv duebrystene på salatblad eller på en seng av strimlet salat. Pynt med asparges, agurk eller tomatbåter. Server eventuelt carlton-salat eller waldorfsalat til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen