• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Farsefylte duer med oliven

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer

Fyll:
300 g kjøttdeig
1/2 egg
1 ts salt
1 krm malt pepper
1/2-1 krm nyrevet muskatnøtt

Steking:
1 stor løk
3 sjalottløk
3-4 ss smør eller margarin
1 ts salt
1-2 krm pepper
1 persillestilk
1 lite laurbærblad
1 timianstilk
2-3 dl buljong
150 g stenfrie grønne oliven

Saus:
3 dl sjy og hønsebuljong
2 ss hvetemel
1 dl fløte
5 cl konjakk

Bruksanvisning

Klargjør og ta ut innmaten av duene. Skyll og tørk dem.

Bland farsen med egg, salt, pepper og muskat. Fyll duene og bind dem opp.

Skrell og hakk løk og sjalottløk.

Brun duene i matfett i en jerngryte. Salt og pepre dem etter bruningen. Ta dem opp.

Fres løken i stekefettet. Tilsett persille, laurbærblad og timian. Legg i duene og spe med buljongen. La dem småkoke under lokk i ca 20 minutter.

Skyll olivenene i kaldt vann slik at litt av den salte smaken forsvinner. Ha dem i gryten. La alt syde i ytterligere 10-25 minutter.

Ta opp duene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen, mål den opp og tilsett eventuelt buljong.

Rør ut melet i litt vann til en glatt jevning. Ha jevningen i sausen. Tilsett fløten og konjakken. Kok sausen i noen minutter.

Skjær opp duene og fyllet og legg det på serveringsfat sammen med oliven. Server saus, kokte poteter eller timianpoteter og en salat til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen