• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 duer
1 ts salt
1 krm pepper
8 tørkede einerbær
1 eple
4 baconskiver
1-2 ss smør eller margarin
75 g druer
3 dl hønsebuljong
2 dl kremfløte

Saus:
3-4 dl silt sjy
1-1 1/2 ss arrowrotmel
1/2 dl tørr hvitvin
100 g grønne druer
100 g blå druer

Bruksanvisning

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem.

Salt og pepre fuglene innvendig. Legg et einerbær og noen eplebåter som fyll i hver fugl. Legg baconskiver på hvert duebryst. Fest dem med tannpirkere. Bind eventuelt opp fuglene.

Brun matfettet i en jerngryte. Legg i duene, med brystet først, og la fuglene få fin farge rundt det hele. Salt og pepre lett. Del druene i to og ta ut kjernene. Ha dem i gryten og spe med fløte og buljong. Legg i resten av einerbærene. Syd under lokk i 30-45 minutter, avhengig av fuglens alder.

Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen og jevn den med arrowrot utrørt i vinen.

Ta bort baconet. Skjær ut brystkjøttet. Legg det på varme porsjonstallerkener og hell over sausen. Strø de halve kjernefrie druene over. Server råstekte poteter og grønne bønner samt gelé til.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen