• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylt due med morkler og poteter

Fugl / Due

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 duer
spekk
15 g smør
Farse:
Ca 30 g hakket kjøtt
1-2 ss fløte
½ hakket sjalottløk
hakkede morkler
Garnityr:
Poteter
Morkler
1 dl kalve- eller hønsebuljong
salt
pepper

Bruksanvisning

Skjær løs bryststykkene og ta bort skinnet. Brett ut spekket i to rektangler på mint 15x 20 cm.

Lag en tykk farse av kjøtt, fløte og sjalottløk. Bland denne med soppen.

Legg det ene duebrystet på spekket og fordel 1-2 ss farse over dette. Legg det andre bryststykket oppå og pakk inn det hele. Gjør på samme måte med de andre to kjøttstykkene. Bind rundt pakkene.

Lag sausen. Kok en kraft av dueskrog, rødvin og sjalottløk. Det trenges ca ½ dl.

Rens soppen til garnityren. Skal det brukes sandmorkel, må soppen kokes i mye vann i 10 minutter. Kast vannet og skyll soppen i kaldt vann før den kokes én gang til. Skjær potetene i ½ cm tykke skiver.

Brun de innpakede duebrystene i litt smør over middels varme og stek videre i ca 12 minutter i ovn ved 200 C. Kjøttet skal da være rød-rosa. La det hvile i 5 minutter. Ønskes kjøttet mer gjennomstekt, må det stå noen minutter lenger i ovnen.

Fordel potetskivene og morklene i en sautérpanne. Tilsett vann eller buljong så bunnen dekkes. Kok potetene til de er møre og vannet har kokt inn. Smak til med salt og pepper.

Smelt smør og hell det i sausen. Legg potetskivene og soppen på et varmt fat. Del pakkene med duebryst i to og legg disse over potetene og soppen. Hell sausen rundt.

Fugl / Due


Sum Oppskrifter 35 funnet


Behandling av felt fugl

Due i kål med rødbetstuing

Due i soppsaus

Due med appelsinsaus

Duebryst i fløte og rødvin

Duebryst med hvitvinsaus og druer

Duebryst med kummin

Duebryst med rotgrønnsak- og potetkake

Duebryst med salat

Duebryst med skogsopp

Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan

Duefrikassé

Duer i bringebærsaus

Duer i Marsalsaus

Duer med druer

Duer med eplesaus

Duer med grønne erter

Duer på spidd

Dueragu

Farsefylte duer med oliven

Franskinspirert duerett

Fylt due med morkler og poteter

Fylte duer

Fylte duer innbakt i kålblader

Grunnsaus til fuglevilt

Mousse av skogsduer

Pannestekte duebryst

Skogduer i rødvin

Skogsduesuppe

Sprengte duer med urter og pepperrot

Stekt due

Stekt due med bringebærsaus

Syltede duebryst og salat med kantareller og nypoteter

Urtestekte duer

Vinkokte duebryst i gelé

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen