• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ørret med pekannøttsmør

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser



Pekannøttsmør:
50 g ristede pekannøtter
50 g usaltet smør
2 ts worcestershiresaus
1 ts sitronsaft

Ørretfileter:
4 store ørretfileter á ca 175 g
2 ts paprikapulver
1 ts kajenne
1 ts tørket oregano
tørket timian
1/2 ts hvitløksalt
1 ts salt
svart pepper
1 egg
1,2 dl melk
40 g hvetemel
olje til steking

Bruksanvisning

Mal pekannøttene i mandelkvern eller matmølle. Tilsett smør, worcestershiresaus og sitronsaft, og bland godt. Fordel massen på et stykke plastfolie, rull den sammen til en pølse og sett til avkjøling.

Skyll fiskefiletene under rennende, kaldt vann, og klapp dem tørre. Bland paprikapulver, kajenne, oregano, timian og hvitløksalt med salt og pepper. Dryss en klype av blandingen over filetene.

Visp egg og melk sammen i en lav bolle, og ha i en ts av krydderblandingen. Bland resten av krydderblandingen med hvetemel i en annen bolle.

Varm oljen i stekepannen. Vend filetene i eggeblandingen, deretter i hvetemel. Rist av overflødig mel. Stek fisken, og hold stykkene varme mens de drypper av seg på kjøkkenpapir. Legg en skive pekannøttsmør på hver filet ved servering.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen