• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Maque Choux

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

50 g smør
1 stor løk, finhakket
1 grønn paprika, renset og skåret i terninger
2 store tomater, flådd og hakket
450 g dypfryst mais, opptint
1,2 dl melk
salt
malt svart pepper
kajenne

Bruksanvisning

Dette er en klassisk kajunrett som smaker godt til skinke og kylling. Noen tilsetter litt sukker for å gjøre den søtere, men for de fleste er søtsmaken i maiskornene nok.

Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne, og stek løken myk over lav varme i omtrent 10 minutter til den er lys og gyllen. Ha i paprika, og la det steke et minutt til mens du rører. Tilsett tomatene og la det småkoke mens du gjør klar maisen.

Ha mais og melk i matmølle, og kjør det noen omganger til massen har en grøtaktig konsistens.

Rør maisblandingen godt sammen med grønnsakene i pannen. La det putre med lokket halvveis på over svak varme i 20 minutter. Rør ofte slik at det ikke svir seg i bunnen. Hvis blandingen blir for tørr, kan man tilsette litt mer melk. Hvis den virker for løs mot slutten , kan man ta av lokket, sette opp varmen litt og røre hele tiden de siste 5 minuttene.

Bland inn resten av smøret og smak til med rikelig salt, svart pepper og kajenne. Serveres rykende varm.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen