• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

350 g røkt skinke i ett stykke
2 ss olje
1 stor løk, grovhakket
3 hvitløkfedd, presset
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
2 laurbærblad
2 nellikspiker
2 stilker stangselleri i tynne skiver
1 grønn paprika, renset og finhakket
½ grønnkål, finhakket der stilkene er fjernet
2 liter buljong eller kraft
200 g rødbladet grønnkål, finhakket
200 g kinesisk sennepkål (evt turnips eller kålrabi), finsnittet
200 g spinat, finhakket
1 bunt brønnkarse
6 vårløk, finhakket
½ ts allehånde
1 ts revet muskat
salt
pepper
kajenne
varme baguetter eller hvitløkbrød til servering

Bruksanvisning

Skjær vekk fett og svor av skinken. Skjær skinken i små terninger. Ha fettet fra skinken i en panne sammen med oljen, og varm det opp til det freser. Ha i skinketerninger, løk, hvitløk og oregano og timian, og rør jevningen mens det surrer over middels varme i 5 minutter.

Tilsett laurbærblad, nellikspiker, stangselleri og paprika, og rør 2-3 minutter. Tilsett kål og buljong eller kraft. La det koke opp og syde i 5 minutter.

Tilsett grønnkål og sennepkål, og la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett deretter spinat, brønnkarse og vårløk. Sett ned varmen, la det koke opp og syde 1 minutt. Tilsett persille, allehånde og muskat, og smak til med salt, pepper og kajenne.

Ta opp fleskesvoren og nellikspikerne dersom du finner dem. Server gryteretten varm med baguetter eller hvitløkbrød.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen