• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Suppe med mais og reker

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 hakket løk
50 g smør eller margarin
25 g hvetemel
7,5 dl kraft av fisk, skjell eller kylling
2,5 dl melk
125 g små, kokte rensede reker
250 g mais, fersk eller hermetisk
½ ts dill eller timian, finhakket
1,2 dl fløte
salt
tabascosaus
dillkvister og reker til pynt

Bruksanvisning

Varm oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne. Ha i løken og la den surre til den er myk, 8-10 minutter.

Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett mel, og rør med stålvisp til jevningen er glatt. La den syde i 1-2 minutter. Tilsett kraft og melk, og visp godt sammen. La det koke opp på middels varme og syde i 5-8 minutter under stadig omrøring.

Del rekene i to, og bland dem med løken sammen med mais og dill eller timian. La det putre i 2-3 minutter. Rør av og til. Trekk pannen av platen.

Hell sausen over maisen og rekene, og bland godt. Kjør 7,5 dl av suppen i en matmølle til den er jevn. Ha den i resten av suppen, og rør godt. Smak til med salt og tabascosaus.

Tilsett fløten og rør godt til alt er blandet. Bringes nesten til kokepunktet under stadig omrøring. Pyntes med dillkvister og reker og serveres rykende varm.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen