• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Reker etouffée

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,2 kg reker med skall
3/4 dl grønnsakolje
40 g hvetemel
175 g finhakket løk
50 g hakket paprika
50 g hakket selleri
1 fedd presset hvitløk
1,2 dl tørr hvitvin
25 g smør eller margarin
25 g hakket frisk persille
15 g finhakket gressløk
salt
tabascosaus

Bruksanvisning

Rens rekene. Legg dem i en bolle, dekk til og settes kjølig.

Legg hoder og skall i en stor kjele med 7,5 dl vann. Kok opp, legg på lokk og la det trekke 15 minutter. Sil kraften, og mål opp 3,5 dl av den.

Lag kajunjevning (roux) ved å varme olje i en tykkbunnet jern- eller stålpanne.

Når oljen er varm, ha i litt mel om gangen, og rør med en flat tresleiv til jevningen er glatt.

La jevningen putre på middels varme i 25-40 minutter mens du rører, til den har fått passe farge. Den vil først bli beige, deretter brunlig for så å bli nesten rødbrun. Når den har samme farge som peanøttsmør, ta pannen av platen og bland straks inn løk, paprika og selleri. Fortsett å røre for å unngå at den blir mørk.

Sett pannen på platen på svak varme. Ha i hvitløk, og la det putre i 1-2 minutter under stadig omrøring. Hell i kraften, og rør kraftig med en stålvisp. Visp så inn hvitvinen.

Kok opp og la det syde i 3-4 minutter til sausen tykner. Trekk pannen av platen.

Smelt smør eller margarin i en stor tykkbunnet kjele. Ha i rekene og la det surre i 2-3 minutter. Ha i persille og gressløk og rør godt.

Hell over sausen og bland godt. Smak til med salt og tabasco. La det syde i 3-4 minutter. Serveres rykende varm på en seng av ris. Pynt med reker og persille.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen