• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kylling med Sauce Piquante

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 kyllinglår eller 2 lår og 2 bryst
5 ss olje
50 g hvetemel
1 løk, hakket
2 selleristilker i skiver
1 grønn paprika, renset og skåret i terninger
2 hvitløkfedd, presset
1 laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
1-2 røde chili, renset og finhakket
1 boks hermetiske tomater, finhakket, få med kraften
3 dl kyllingkraft
salt
pepper
brønnkarse til pynt
serveres med kokte poteter

Bruksanvisning

Sauce Piquante er en klassisk saus som passer til alt som kan løpe, svømme eller fly i Louisiana. Du kan til og med få alligator med Sauce Piquante. Utgangspunktet er den brune kajunjevningen, og rød chili setter en god spiss. Styrkegraden reguleres med bruken av chili.

Del kyllinglårene i leddet eller brystene midt på, slik at du får åtte stykker.

Stek kyllingbitene i olje i en tykkbunnet stekepanne, til de er brune på alle sider. Ta dem opp av pannen etter hvert som de er ferdige.

Tøm oljen fra stekepannen over i en tykkbunnet gryte. Varm den opp og rør inn melet. Fortsett å røre over svak varme til jevningen har fått farge som peanøttsmør.

Når jevningen er klar, tilsett løk, selleri og paprika, og la det putre i 2-3 minutter under stadig omrøring.

Tilsett hvitløk, laurbærblad, timian, oregano og én eller flere chili. Rør i 1 minutt, tilsett tomater og tomatsaft.

Bland i kraften litt etter litt. Ha kyllingbitene i gryta, legg på lokket og la det trekke i 45 minutter til kyllingen er mør. Hvis det er for mye saus, eller den er for tynn, ta av lokket de siste 10-15 minuttene, og sett opp varmen for å koke inn sausen.

Smak til og server med kokte poteter. Pynt med brønnkarse.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen