• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Reker med basilikummajones

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

900 g rensete rå reker
2 egg
2,5 dl tørr hvitvin
50 g fint maismel
50 g hvetemel
1 ss gressløk
1 hvitløkfedd, presset
½ ts frisk timian, finhakket
¼ ts salt
¼ ts svart pepper
¼ ts kajenne
olje til fritering
MAJONES:
1 eggeplomme
2 ts dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
2,5 dl olivenolje
½ kopp basilikum, finhakket
salt
svart pepper

Bruksanvisning

Skyll rekene i kaldt vann. La dem renne godt av seg, og sett dem kaldt.

Pisk sammen eggeplomme og hvitvin med en gaffel. Sett det kaldt.

Ha maismel, hvetemel, gressløk, hvitløk, timian, salt, pepper og kajenne i en bolle. Rør inn eggeblandingen, litt om gangen, sørg for at det blander seg godt. Dekk til røren og la den stå i romtemperatur 1 time.

Bland eggeplomme, sennep og eddik i en bolle. Smak til med salt og pepper. Tilsett olje i en tynn stråle mens du rører kraftig med stålvisp. Rør inn basilikum når majonesen er blitt tykk og jevn. Dekk til bollen og sett den kaldt.

Ha 5-7,5 dl olje i en stor stekepanne eller frityrgryte, og varm opp til 190 C. Dypp reker i røren og stek dem i små porsjoner i 2-3 minutter. Snu dem slik at de blir lyst gylne på begge sider. Ta opp med hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir. Serveres varme med basilikummajones.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen