• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Suppe med mais og krabbe

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 store maiskolber
2 laurbærblad
1 kokt krabbe, ca 1 kg
25 g smør
15 g hvetemel
3 dl kremfløte
6 vårløk i strimler
salt
svart pepper
hvit pepper
kajenne
varme baguetter ved servering

Bruksanvisning

Fjern blader og tråder fra maiskolbene, hold dem på høykant på benken og skjær av maiskornene med en kraftig kniv. Legg kornene til side.

Legg de skrelte maiskolbene i en kjele med 2,5 liter vann, laurbærblad og 2 ts salt. Kok opp og la det trekke til kolbene er møre.

Åpne krabben. Ta vare på skallet. Fjern munnpartiet og paven, som sitter rett nedenfor munnen. Fjern gjellene som sitter på skroget. Skrap det brune krabbekjøttet ut av skallet, og ta vare på det.

Knekk klørne, og plukk ut det hvite kjøttet fra klørne og fra skroget. Legg det til side. Legg krabbebena og resten av skallet i kjelen sammen med maiskolbene. La det trekke i 15 minutter. Sil kraften over i en annen kjele, og la det fosskoke til det er kokt inn til 2 liter.

I mellomtiden smelter du smøret i en liten panne. Tilsett mel og rør jevnlig over svak varme til jevningen er gyllen. Trekk pannen av laten, og rør inn 2,5 dl av kraften. La det koke opp, rør til det tykner og bland jevningen i resten av kraften. Ha i maiskornene og la det koke i 5 minutter.

Tilsett krabbekjøtt, fløte og strimlet vårløk, smak til med salt, svart og hvit pepper og kajenne. La det syde i 2 minutter. Serveres umiddelbart, eventuelt med varme baguetter.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen