• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krydret fisk

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1 ts svart pepper
¼ ts kajenne
2 ts paprikapulver
½ ts hvitløksalt
4 fileter på ca 175 g hver av torsk eller brosme
75 g smør
½ rød paprika i skiver
½ grønn paprika i skiver
frisk timian til pynt
-
grillete tomater
moset søtpotet

Bruksanvisning

Kajunkjøkkenets berømte svarte fisk er en spesialitet fra Paul Prudhommes, kjent kjøkkensjef i New Orleans. Fiskefileter dekkes med en krydderblanding og stekes i panne.

Ha urter, hvitløksalt og krydder i en bolle, og bland godt sammen. Vend filetene i blandingen, slik at de får et fint krydderlag.

Ha 25 g av smøret i stekepannen, tilsett paprika, og stek i 4-5 minutter til paprikaen er myk. Ta opp paprikaen og hold den varm.

Ha resten av smøret i pannen og vent til det er brunt. Stek filetene på middels varme i 3-4 minutter på hver side, til de er brune og gjennomstekte.

Legg fisken på et varmt fat med stekte paprikaskiver, og pynt med frisk timian. Server retten med grillete, halve tomater og mosete søtpoteter.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen