• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kylling med dirty ris

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 ss matolje
25 g hvetemel
50 g smør
1 stor løk, hakket
2 selleristilker, hakket
1 grønn paprika, renset, i terninger
2 hvitløkfedd, presset
200 g malt svinekjøtt
225 g kyllinglever i skiver
salt
malt svart pepper
tabasco
3 dl kyllingkraft
4 vårløk i biter
3 ss hakket persille
225 g kokt langornet ris
-
4 små kyllinger
2 laurbærblad delt i to
25 g smør
1 sitron
salt
malt svart pepper

Bruksanvisning

Når risen her kalles dirty (skitten) er det ikke fordi den ikke er ren, men fordi jazz kalles dirty music. Og denne risen er jazzet skikkelig opp. Kyllingen skal være en poussin, en liten kylling.

Lag jevningen av mel og 2 ss av oljen i en liten, tykkbunnet kjele. La jevningen brune til den har fått kastanjefarge. Trekk kjelen av platen og sett den kjølig.

Varm resten av oljen med smøret i en stekepanne, og fres løk, selleri og paprika i ca 5 minutter.

Tilsett hvitløk og svinekjøtt, og stek i nye 5 minutter. Smuldre kjøttet med en gaffel mens det stekes.

Tilsett lever og la det frese i 2-3 minutter til den har endret farge. Krydre med salt, pepper og tabasco.

Rør i jevningen, og tilsett kraften litt etter litt. Når det koker opp, legger du på lokk og lar det putre i 30 minutter. Rør om av og til. Ta av lokket og la det koke ytterligere 15 minutter under stadig omrøring.

Sett stekeovnen på 200 C. Bland vårløk og persille i kjøttsausen, og rør det hele sammen med risen. Bland godt.

Fyll hver kylling med ½ laurbærblad og 1 ss ris. Gni inn kyllingen utvendig med smør, og krydre med salt og pepper.

Legg kyllingene på rist over en langpanne, press saften av sitronen over dem, og stek dem i 35-40 minutter. Øs over stekesaft to ganger mens de stekes.

Fyll resten av risen i en lav, ildfast form, dekk til, og sett den på nederste rille i ovnen de siste 15-20 minuttene av steketiden.

Server kyllingene på en seng av risblandingen og hell stekesaften over, etter at du har skummet godt vekk overflødig fett.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen