• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Pecannøttpai

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 dl hvetemel
½ dl sukker
½ ts salt
1 dl malte mandler
75 g smør
saften av ½ sitron
1 eggeplomme
Fyll:
175 g pecannøtter uten skall
3 egg
50 g brunt sukker
100 g smeltet smør, litt kjølnet
4 ss flytende honning
finrevet skall og saft av 1 sitron

Bruksanvisning

Kjør mel, salt, sukker og mandler i kjøkkenmaskin et par sekunder. Tilsett smøret og kjør til blandingen ser ut som brødsmuler. Bland egg og sitronsaft. Hell blandingen langsomt i mens kjøkkenmaskinen går. La maskinen gå i ca 10 sekunder. Ta så blandingen ut av maskinen og klem sammen til en deig. Pakk deigen i plastfolie og legg i kjøleskapet i 1 time.

Smør en 20 cm paiform med løs bunn. Riv paideigen på grovt rivjern over formen og press deigen til bunnen og siden av formen med fingertuppene. Pass på at hele formen er dekket og at deigen er jevnt fordelt. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 2 timer eller i fryseren i 30 minutter.

Dekk kanten av paiformen med aluminiumsfolie og stek på 200 C i 15 minutter. Fjern aluminiumsfolien og sett tilbake i ovnen i 5 minutter.

La paiskallet kjølne i 10 minutter før fyllet has i. Visp egg og sukker sammen i en bolle. Tilsett smeltet smør og honning og rør blandingen glatt. Bland inn sitronskall og sitronsaft. Grovhakk 2/3 av nøttene og fordel dem i paiformen. Hell fyllet over, og dekorer med resten av nøttene. Stekes på 170 C i 30-40 minutter til fyllet er fast. Serveres med crème fraîche og honning.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen