• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt fisk med pikant saus

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 egg
½ dl olivenolje
litt sitronsaft
1 ts hakket dill eller persille
4 fileter av steinbit eller torsk, á ca 175 g
50 g hvetemel
25 g smør eller margarin
salt
pepper
SAUS:
1 eggeplomme
2 ss dijonsennep
2 ss hvitvinseddik
2 ts paprikapulver
1,2 dl olivenolje eller annen olje
2 ss finrevet pepperrot
½ ts presset hvitløk
50 g hakket stangselleri
2 ss tomatketchup
½ ts malt svart pepper
½ ts salt
blandet salat til servering

Bruksanvisning

Bland eggeplomme, sennep, eddik og paprikapulver i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle, og visp kraftig med en stålvisp.

Ha i de øvrige ingrediensene når sausen er jevn og tykk. Dekk til og sett bollen til avkjøling.

Ha egg, 1 ss olivenolje, sitronsaft, urter, litt salt og pepper i en lav bolle. Visp til alt er godt blandet. Vend fiskefiletene i eggeblandingen, og dryss mel over. Rist av overflødig mel.

Smelt smør eller margarin sammen med resten av olivenoljen i en tykkbunnet stekepanne. Stek filetene 8-10 minutter til de er gyllenbrune på begge sider.

Legg fisken på varme tallerkener, hell litt saus over hver filet og server med salat.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen