• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

275 g pekannøtter
350 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
225 g usaltet smør med romtemperatur
400 g sukker
5 egg
2,5 dl melk
1 ts vaniljeessens
GLASUR:
350 g melis
3 eggehviter med romtemperatur
2 dråoer vaniljeessens

Bruksanvisning

Rist pekannøttene i små porsjoner i en tykkbunnet stekepanne over sterk varme under stadig omrøring, til de blir mørke og dufter sterkt. Avkjøl nøttene og grovhakk dem.

Sett ovnen på 180 C. Smør tre runde springformer på ca 23 cm, og dryss dem med mel. Sikt mel, bakepulver og salt sammen. Bland halvparten av nøttene i 2 ss av melblandingen. Resten av nøttene skal brukes tilpynt.

Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, ett om gangen, og rør godt sammen etter hvert egg.

Bland melk og vaniljeessens. Arbeid melblandingen inn i røren i tre omganger, og spe med melk imellom. Skjær til slutt de melete nøttene inn i røren.

Fordel røren i tre former, og stek ved 180 C i 30 minutter til overflaten er gyllen, og kakene har sluppet kanten på formen. La kakene avkjøle seg i 5 minutter før de tas ut av formen og legges på rist.

Sikt melis i en bolle, tilsett eggehvitene, og sett bollen i vannbad over kokende vann. Pisk 5-10 minutter til massen er stiv.

Tilsett vaniljeessens. Ta bollen opp av vannbadet og pisk i ytterligere 2-3 minutter. Dekk toppen av kakene med litt glasur, og strø på en del av nøtteblandingen. Sett kakene oppå hverandre.

Dekk toppen og sidene av kaken med glasur, og dryss resten av nøttene på toppen.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen