• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Maiskaker med grillete tomater

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 stor maiskolbe
75 g hvetemel
1 egg
litt melk
2 store, faste tomater
1 hvitløkfedd
1 ts tørket oregano
3 ss olje
olje til steking
8 buete blader isberg-salat
salt
svart pepper
hakket frisk basilikum til pynt

Bruksanvisning

Fjern blader og tråder fra maiskolben, sett den på høykant på benken og skrell av maiskornene med en kraftig kniv. Legg maiskornene i en kjele med kokende vann, og la dem koke i 3 minutter etter at vannet har kokt opp igjen.

Hell kornene i et dørslag, skyll dem godt med kaldt vann for å avkjøle dem raskt.

Ha mel i en bolle, lag en fordypning i midten og ha i egget. Rør sammen med en gaffel. Tilsett litt melk for å få en glatt røre. Ha i maisen og smak til.

Varm opp grillen. Del tomatene i to på tvers, og lag to-tre snitt i skjæreflaten på hver halvdel. Press hvitløken, og gni hvitløk, oregano og litt salt og pepper på skjæreflatene. Drypp med olje og grill til de begynner å bli brune.

Varm litt olje i en stor stekepanne, og legg en skje røre i midten. Stek en kake av gangen på lav varme. Snu kaken så snart overflaten er stivnet. Hold kakene varme mens de drypper av seg på kjøkkenpapir. Røren skulle være nok til minst åtte kaker.

Legg to salatblad på hver tallerken, legg to kaker oppå, pynt med basilikum og server med en halv tomat.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen