• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

125 g maismel
50 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 hvitløkfedd, presset og blandet med:
1 ts salt
2 vårløk, finhakket
1 egg, sammenpisket
5 ss melk
25 g smør
PANERING:
25 g hvetemel
25 g maismel
50 g grovt maismel
½ ts tørket oregano eller timian
1 ts salt
1 ts kajenne
1 ts paprikapulver
2 ts sennepspulver
1 egg
1,2 dl melk
FILETER:
olje til fritering
4 fileter av rødspette
sitronskiver til pynt
persilleblader til pynt
tartarsaus til servering

Bruksanvisning

Bland maismel og hvetemel med bakepulver til hush puppy-deigen. Rør inn hvitløk og vårløk. Rør inn egget med en gaffel.

Varm forsiktig melk og smør sammen til smøret smelter. Skru opp varmen. Når det koker, bland inn de tørre ingrediensene. Tilsett eventuelt litt mer melk, slik at røren blir passe tykk. Avkjøles.

Til paneringen: bland mel og maismel med urtene og krydderet i en lav bolle. Pisk sammen egg og melk i en annen bolle.

Lag kuler omtrent så store som en valnøtt av hush puppy-deigen. Varm frityroljen. Stek bollene, noen få om gangen, til de er gylne. De hever seg under stekingen, og for at de skal bli gjennomstekte er det viktig at oljen ikke er for varm. Riktig temperatur har du når det skummer når bollene legges i, men ikke blir brune med det samme. La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.

Vend fiskefiletene først i eggeblandingen, deretter i melblandingen. Stek to og to fileter i 2-3 minutter på hver side til de er sprø og gylne.

Server filetene sammen med hush puppies og tartarsaus (se egen oppskrift – sauser). Pynt med sitron og persille.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen