• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fritert pastinakk på spinatseng

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 store pastinakk
125 g hvetemel
1 eggeplomme
1 eggehvite
1,2 dl melk
125 g små spinatblader
2 ss olivenolje
1 ss valnøttolje
1 ss sherryeddik
olje til fritering
1 ss grovhakkete valnøtter
salt
svart pepper
kajennepepper

Bruksanvisning

Skrell pastinakke, og kok den opp i en stor kjele med lettsaltet vann, og la trekke i 10-15 minutter til den er myk, men ikke melet. Slå av vannet, avkjøl og skjær dem i skiver, omtrent 5 x 1 cm.

Ha mel i en bolle, lag en fordypning i midten, og ha i eggeplommen. Rør sammen med en gaffel. Hell forsiktig i melken mens du fortsetter å røre. Krydre med salt, pepper og kajenne og visp videre til røren er jevn.

Fjern skadde eller misfargete spinatblader. Skyll resten og tørk dem godt.

Legg bladene i en bolle.

Lag dressingen: rist sammen oliven- og valnøttolje og eddik i et syltetøyglass og smak til med salt og pepper. Rist godt.

Før servering: pisk eggehviten nesten stiv. Bland forsiktig inn litt av røren, og skjær deretter eggehviten inn i røren. Varm frityroljen.

Vend spinaten i dressingen. Legg bladene med dressing på fire salattallerkener og dryss valnøtter over.

Drypp pastinakkbitene i røren, og stek noen få om gangen til de er gylne. Holdes varme mens de drypper av på kjøkkenpapir. Serveres på spinatbladene.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen