• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Svinestek med kajunfyll

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,5 kg svinestek uten ben
1 ss salt
1 ts malt svart pepper
1 ts kajenne
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
2 ss matolje eller smult
1 liten løk, finhakket
1 selleristilk, finhakket
½ grønn paprika, renset og finhakket
1 hvitløkfedd, presset

Bruksanvisning

Hvis svinesteken alt er surret, ta av hyssingen. Snitt skinnet for å lage skikkelig svor. Gni 2 ts av saltet inn i svoren kvelden før, dersom dette er mulig. Hvis ikke, gjør det så lenge på forhånd som mulig. Hvis kjøttet har stått kjølig over natten, la det få minst 2 timer i romtemperatur før du setter det i ovnen.

Sett ovnen på 220 C. Bland pepper, kajenne, paprikapulver og oregano med resten av saltet, og gni det inn i kjøttsiden av steken.

Varm olje eller smult, og stek løk, selleri og grønn paprika forsiktig i 5 minutter. La hvitløken steke med det siste minuttet.

Fordel de stekte grønnsakene over kjøttsiden av steken, helt ut til kanten. Rull steken sammen med svoren ut, og surr den godt så den beholder fasongen under stekingen.

Stek kjøttet på rist over en langpanne. Reduser varmen til 180 C etter 30 minutter. Drypp steken med skyen etter 15 minutter, og deretter hvert 20 minutt.

Total steketid er ca 2 timer. Hvis svoren ikke blir sprø mot slutten, sett opp varmen litt de siste 20-30 minuttene.

La kjøttet hvile et varmt sted i 10-15 minutter før du skjærer det opp. Da setter kjøttsaften seg.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen