• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Aubergine med reker

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 store og faste auberginer på samme størrelse
2 ss sitronsaft
40 g smør eller margarin
225 g rensete reker
40 g vårløk i fine skiver, ta med noe av det grønne
4 finhakkete tomater
1 hvitløkfed, presset
10 g finhakket persille
10 g finhakket basilikum
litt revet muskat
tabascosaus
50 g brødrasp
ris til servering
salt
malt svart pepper

Bruksanvisning

Sett ovnen på 190 C. Bruk en skarp kniv og hul forsiktig ut hver halvdel, slik at du sitter igjen med et skall som er ca 1 cm tykt.

Legg auberginene i kaldt vann med skinnsiden opp slik at de ikke blir mørke.

Grovhakk kjøttet fra auberginene, og bland det med sitronsaft.

Smelt 25 g smør eller margarin i pannen. Ha i rekene og la det surre 2-3 minutter til rekene er rosa. Pass på å snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta opp rekene med hullsleiv.

Ha vårløk i pannen og stek ved middels varme i 2 minutter under stadig omrøring. Ha i tomater, hvitløk og persille, og la det surre i ytterligere 5 minutter.

Ha i auberginekjøttet, basilikum og muskat. Tilsett om nødvendig litt vann for å forhindre at grønnsakene setter seg fast. Bland godt. Dekk til og la det syde 8-10 minutter.

Del hver reke i to, og ha dem i grønnsakblandingen. Smak til med salt, pepper og tabascosaus.

Smør en ildfast form med olje. Formen må være akkurat stor nok til de fire auberginebåtene. Tørk auberginene, og legg dem i formen.

Legg et lag brødrasp i hver aubergine, deretter et lag av rekeblandingen, gjenta og avslutt med et lag brødrasp.

Ha en klatt smør eller margarin på hver båt, og la dem steke i ovn i 20-25 minutter til de er gyllenbrune. Serveres med ris.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen