• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gryte med skalldyr og pølse

Internasjonale / Kajun

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

450 g friske blåskjell
450 g reker
1 kokt krabbe, ca 1 kg
salt
1 liten bunt persille, finhakk bladene og ta vare på stilkene
1,5 dl olje
125 g hvetemel
1 grønn paprika, renset og finhakket
1 stor løk, hakket
2 stilker selleri, hakket
3 hvitløkfedd, finhakket
75 g sterkt krydret pølse uten skinn, skåret i skiver
6 vårløk, finhakket
kajenne
tabascosaus
kokt ris til servering
persille

Bruksanvisning

Dette er en klassisk kajunrett, en gumbo, med blåskjell, reker, krabbe og biter av herlig krydret pølse.

Vask blåskjellene grundig i kaldt vann. Fjern byssustråden, det svarte skjegget som stikker ut mellom skallene. Kast skadde skjell og skjell som ikke lukker seg.

Varm opp 2,5 dl vann i en kjele. Legg i blåskjellene når vannet koker, og la dem koke under tett lokk i ca 3 minutter på høy varme. Rist regelmessig på kjelen. Ta skjellene opp med tang etter hvert som de åpner seg, og legg dem i dørslag over en bolle. Kast skjell som ikke åpner seg.

Ta ut innmaten av skjellene, og kast skjellene. Hell væsken fra bollen tilbake i kjelen og etterfyll med vann så det blir 2 liter.

Rens rekene og legg skallene og hodene i kjelen. Rens krabben og hold det brune og hvite kjøttet hver for seg. Legg krabbeskallet i kjelen sammen med 2 ts salt. La det koke opp, ha i persillestilkene og la det småkoke i 15 minutter. Avkjøl og sil kraften. Ha i vann så mengden blir 2 liter.

Lag jevning av olje og mel, og rør til den er gyllen. Tilsett pepper, løk, selleri og hvitløk, og la det putre i 3 minutter. Tilsett pølsebitene. Varm opp kraften igjen.

Ha det brune krabbekjøttet i jevningen sammen med kraften, og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett skalldyr, løk og krydder. Pyntes med persille, og serveres med ris.

Internasjonale / Kajun


Sum Oppskrifter 43 funnet


Kajun-mat

Aubergine med reker

Bakte søtpoteter

Banan Foster

Beignet fra det franske kvarter

Bønnesalat

Fattigmannssalat med kjøtt

Fritert pastinakk på spinatseng

Fromajardis

Glasert andebryst

Gryte med grønne urter (Gumbo)

Gryte med skalldyr og pølse

Himmelsk kake med pekannøtter (Divinity Cake)

Kaningryte

Krabbe Bayou

Kreps etouffée

Krepsehaler med basilikummajones

Krydret aubergine stekt i maismel

Krydret fisk

Kylling Jambalaya

Kylling med dirty ris

Kylling med Sauce Piquante

Louisiana ris

Maiskaker med grillete tomater

Maque Choux

Mississippi Mud Cake

Mørke kyllingbryst

Pecannøttpai

Praliner

Reker etouffée

Reker med basilikummajones

Skjebrød

Stekt fisk med dill- og sennepssaus

Stekt fisk med pikant saus

Stekt rødspette med tartarsaus og hush puppy

Stekte poteter, paprika og sjalottløk

Suppe med mais og krabbe

Suppe med mais og reker

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinestek med kajunfyll

Tekaker med maismel

Ørret med pekannøttsmør

Østers og bacon på grillspyd

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen