Flere resulteter finnes under oppskriften
1 falukorv, ca 600 g
1/2 hvitkålhode eller tilsvarende mengde savoykål
4 små gulrøtter
2 purrer
1/2 løk
3 ss smør eller margarin
1 dl kraft (terning)
salt
pepper
2 ss sennep
1 boks tomatpuré, ca 80 g
1 dl reven ost
Fjern de ytterste mindre pene bladene på kålen, skjær ut stilken. Strimle kålen fint på råkostjern.
Skrap gulrøttene og skjær dem i 3 cm lange strimler eller i tynne skiver. Skjær purren i tynne ringer, rens løken og finhakk den.
Fres alle grønnsakene i smør, ca 5 minutter, eller til kålen er sunket sammen. Spe med terningkraft og la den koke raskt inn over sterk varme. Krydre.
Hell grønnsakene i en ildfast form og samle den mot midten. Trekk skinnet av pølsen og legg den i en ring langs kanten på fatet. Bland sennep og tomatpuré og smør den over og på sidene av pølsen.
Strø reven ost over. Sett formen i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter.
Som tilbehør anbefales kokt grønn båndspaghetti eller vanlig spaghetti.
Barneselskapets pølse-pinnsvin
Grillet Bratwurst med marinert kål
Pølser i panne med løk og tomater
Pølser i panne med løk, rødbeter og agurk