Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g medwurst (4 pølser)
1 ss smør eller margarin
Saus:
100 g sellerirot
salt
1 løk
250 g dypfryst blanding av erter og gulrøtter
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
2 1/2 dl kokekraft fra grønnsakene
1 dl fløte
2 eggeplommer
2 ss presset sitronsaft
hvit pepper
1/2 dl finhakket kruspersille
Rens selleri, skjær den i terninger og forvell den i kokende, lettsaltet vann ca 3 minutter. Rens løk og riv den. Bland selleri og løk med erter og gulrøtter og kok det opp. Ta av 2 1/2 dl grønnsakkraft.
Lag et par snitt i skinnet på medwursten og brun dem pent i smør.
Smelt smør og mel, spe med grønnsakkraft og fløte, kok ca 5 minutter under omrøring. Ta kjelen av varmen, tilsett eggeplommer, sitronsaft og de kokte grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
Legg pølsene opp på serveringsfatet og hell sausen over. Dryss på persille.
Barneselskapets pølse-pinnsvin
Grillet Bratwurst med marinert kål
Pølser i panne med løk og tomater
Pølser i panne med løk, rødbeter og agurk