Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
10-12 velkrydrede pølser
1 stor løk i båter
6 baconskiver uten svor, hakket
6 selleristilker i skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
6 dl kokende grønnsak- eller hønsebuljong
3 ss tomatpuré
1 boks (ca 400 g) cannellinibønner (eller andre hermetsike bønner), avrent
2 ss grov sennep
salt
pepper
hvitløkbrød til servering
Forvarm ovnen til 200 C. Varm halvparten av oljen i en stekepanne. Prikk pølsene med en gaffel og brun dem raskt på alle sider. Del dem i store biter og legg dem over i en langpanne eller ildfast form.
Ha resten av oljen i pannen sammen med løk, bacon, selleri og hvitløk og stek det gyllent.
Tilsett buljong, tomatpuré og bønner og skrap løs eventuelle rester i bunnen av pannen. Gi buljongblandingen et oppkok, hell den over i langpannen og la retten stå uten lokk i ovnen i 15-20 minutter.
Ta formen ut av ovnen og rør inn sennep, smak til med salt og pepper og server retten varm med hvitløkbrød.
Barneselskapets pølse-pinnsvin
Grillet Bratwurst med marinert kål
Pølser i panne med løk og tomater
Pølser i panne med løk, rødbeter og agurk