Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling, ca 1 kg
Marinade:
1 hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
noen kvister oregano
3/4 dl olivenolje
1 dl tørr hvitvin
nykvernet pepper
Mandelsaus:
100 g mandler
1 fedd hakket hvitløk
30 g støtt brød
salt
nykvernet hvit pepper
saften av 1/2 sitron
1 1/2 dl olivenolje
1 ss rødvinseddik
Klipp ut ryggbenet på kyllingen og brett den ut med brystet opp. Press den flat med håndflaten.
Mal løk, hvitløk, oregano, olivenolje og hvitvin til en puré i en matprosessor. Ha i pepper. Hell pureen over kyllingen og smør den inn med blandingen. La kyllingen stå kaldt noen timer eller til neste dag.
Legg kyllingen i en ildfast form og stek den ved 225 C i ca 30 minutter. Snu på kyllingen underveis.
Mal mandler og hvitløk i en matprosessor. Tilsett støtt brød og smak til med salt og pepper. Spe med sitronsaft og olje og bland godt i matprosessoren like før servering. Smak til med rødvinseddik.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus