Flere resulteter finnes under oppskriften
5 små kyllinger
FYLL:
125 g rosiner
3,75 dl kokende vann
3 ss tørr hvitvin
2 ss olivenolje
150 g couscous
25 g smør
2 løk, hakkede
2 ts malt kanel
1 ts malt spisskummen
75 g mandelflak, ristede
1 ss honning
1 ss korianderblader, hakkede
1 ss mynteblader, hakkede
salt
nykvernet pepper
TIL PENSLING:
75 g smør
4 ss honning
¾ ts malt kanel
¼ ts malt spisskummen
SAUS:
nedlagt sitronskall av ¼ sitron, se egen oppskrift
2,5 dl yoghurt naturell
Legg rosinene i varmt vann fra springen og la dem trekke i 30 minutter. Slå av vannet og sett dem til side.
Bland det kokende vannet, vinen og olivenoljen i en mugge.
Ha couscousen i en stor bolle, hell vinblandingen over, dekk med et kjøkkenhåndkle og la det stå i 15-20 minutter.
Smak til couscousen og plukk grynene fra hverandre med en gaffel. Smelt smøret i en stekepanne og sauter løken til den er myk og gjennomsiktig. Ha i kanel og spisskummen og stek i 2-3 minutter til.
Rør sammen løkblandingen, mandlene, honningen, koriander- og myntebladene og couscousen. Smak til.
Smelt ingrediensene til penslingen i en kjele og smak til.
Finhakk sitronskallet, rør det inn i yoghurten og smak til med svart pepper.
Fjern eventuell innmat fra kyllingen og skjær vekk overflødig fett. Fordel fyllet i kyllingene.
Bind opp beina med kjøkkenhyssing, pensle kyllingen og pakk hver kylling i dobbelt lag smurt folie. Plasser kyllingene over middels varmt kull og stek dem i 45-60 minutter. Pass på at du snur dem hvert 3-5 minutt. De er ferdige når det renner ut klar saft når du stikker en nål i den tykkeste delen av låret.
Pakk ut kyllingene, pensle dem med resten av blandingen og stek dem videre på rist til skinnet er sprøtt. Server kyllingene med sitronyoghurten ved siden av.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus