Flere resulteter finnes under oppskriften
1 høne
1 sellerirot
1 liten kålrot
2-3 gulrøtter
1 purre
Saus:
5 dl kraft
2 1/2 ss hvetemel
litt vann
salt
hvit pepper
saft og skall av 1/2-1 sitron
Del hønen opp i serveringsstykker og legg i en vid kjele. Slå vann over till det dekker, og la hønen trekke over svak varme i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper benet. Bruk ca 1-2 ts salt pr. liter vann.
Legg i skrelte og oppdelte grønnsaker på slutten av trekketiden, ca 30 minutter før det er ferdig.
Hold hønen og grønnsakene varme og mål opp ca 5 dl av kraften. Kok den opp og rør i en jevning av hvetemel og vann. Smak sausen til med salt, pepper og saft og revet skall av sitron. Sausen skal smake friskt av sitron. La den koke ca. 5 minutter.
Legg høns og grønnsaker på et serveringsfat og slå den varme sausen over. Strø over litt revet sitronskall. Server med kokte poteter.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus