Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten bit fersk ingefærrot
1 appelsin
1,4 kg kyllingvinger
3,5 dl picante kryddersaus
150 g honning
7 cl soyasaus
60 g fransk sennep
3 ss vegetabilsk olje
picante kryddersaus
persille til pynt
(ca 30 kyllingvinger)
Før du rasper ingefærroten så fjern det tykke skinnet med en kniv eller grønnsaksskreller. Rasp ingefærroten fint. Riv nok til at det blir 2 ss, og sett til side.
Skyll appelsinen og rasp skallet fint. Fjern kun det ytterste orange laget og ikke noe av det hvite. Riv nok til at det måler ½ ts, og sett til side.
Skjær hver kyllingvinge i to ved leddet. Plasser kyllingvingene i en langpanne. Tilsett 3,5 dl picante kryddersaus, honning, soyasaus, sennep, olje, ingefær og appelsinskallet i en liten bolle og bland godt. Hell over kyllingvingene.
Mariner, tildekket i kjøleskap minst 6 timer eller natten over.
Sett ovnen på 200 C. Hell av marinaden og spar den. Plasser kyllingvingene i enkle lag på foliekledd rullekakeform. Hell resten av marinaden jevnt over kyllingvingene.
Stek i 40-45 minutter til de er brune. Serveres varme med mer picantesaus. Pynt gjerne med persillegrener.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus