Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hvetemel, siktet 2 ss tørrgjær 2 ts sukker 3 ss lunkent vann 3 dl lunken melk FYLL: 500 g kyllingkjøtt 2 ss soyasaus 3 ss honning 2 ss hoisinsaus eller barbequesaus olje til steking
Melbollene er så aktet i Kina at folk til og med har en egen festival til ære for dem. De ofres som gaver til taoistiske guddommer, og etter bønnene holder landsbyen fest på bollene. Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke skiver. Bland soyasaus, honning og honningsaus og mariner kjøttet i blandingen i 30 minutter. Stek kjøttskivene på middels varme til de er gjennomstekte. Avkjøl kjøttet og skjær det i 1 cm store terninger. Bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå et lunt sted til de skummer. Bland gjærblandingen med mel og lunken melk. Arbeid sammen til en fast deig og kna den på godt melet bakebord i 15 minutter til den er smidig, eller bruk kjøkkenmaskin. La den heve under plast til dobbel størrelse. Kna deigen godt i 5 minutter. Form til 2-3 cm tykk pølse. Del den i 24 emner og kjevle hvert emne til en sirkel., ca 10 cm i diameter. Brett sammen sirklene og pensle dem med litt olje. La dem heve i 20 minutter. Trill deigen til en tykk pølse og del den i 24 emner. Kjevle hvert emne til en sirkel, ca 10 cm i diameter. Ha 1 ss fyll på hver sirkel. Brett opp deigen rundt fyllet og vri kantene sammen så det lukkes godt. Legg bollene på fuktig klede på rist og damp den over kokende vann i 20 minutter. La det være god avstand mellom bollene de hever seg. Server dem varme eller kalde.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus