Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling på 2 kg
2 skiver presunto eller prosciutto
185 g cottage cheese eller myk, fersk fåreost eller kumelkost
6 ss usaltet smør, romtemperert
nymalt pepper
salt
750 g små nypoteter, skrubbet
I det grisgrendte Beira Alta i Portugal med dets granittfjell, utsøkte Dão-viner og fremragende lokale oster, dytter kokkene presunto og en klype salt under skinnet på kyllingen for å gi smak. Deretter fyller de buken med en mektig blanding av ferskost, smør og nymalt pepper. Fuglen pensles med smør og dermed vakkert, gyllenbrunt skinn.
Skyll kyllingen og tørk den. Med fingrene løsner du forsiktig skinnet på brystet pass på at du ikke river det i stykker. Legg skinken under skinnet slik at den dekker brystet, og press skinnet tilbake på plass.
Ha osten i en bolle. Skjær 2 ss smør i små biter og bland i osten. Dryss på pepper. Øs osteblandingen inn i buken på kyllingen og lukk åpningen med spidd eller sy med en kjøkkenhyssing.
Smelt de 4 ss med smør som er igjen, i en liten kjele, og ha i salt og pepper. Sett til side til å pensle kyllingen med.
Legg kyllingen med brystet opp på en rist i en liten langpanne. Legg potetene rundt fuglen i formen. Sett kyllingen i ovnen og stek den ved 180 C. Pensle den hvert 8-10 minutt, til det kommer klar kraft ut når du stikker i leddet mellom bryst og lår, eller til steketermometeret i den tykkeste delen av låret viser 71 C. Det tar ca 90 minutter.
Legg kyllingen og poteter på et varmt fat. Bruk en stor skje ved servering, til å grave ut osten og legge den i en bolle som du sender rundt ved bordet
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus