Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g kylling uten skinn og ben
1 ts salt
½ eggehvite, lett pisket
2 ts maisenna rørt ut i litt vann
4 ss vegetabilsk olje
6-8 små shiiakesopp, bløtlagt
115 g skivet bambusskudd, avrent
115 g sukkererter, renset
1 vårløk skåret i små biter
noen få biter fersk ingefær, skrelt
1 ts brunt sukker
1 ss lys soyasaus
1 ss kinesisk risvin
eller tørr sherry
noen dråper sesamolje til servering
Skjær kyllingen i tynne skiver, 2,5 cm brede. Bland en klype salt med eggehviten og maisennajevningen i en bolle og bland i kjøttet.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm, har du i kjøttstrimlene og freser dem under omrøring over middels varme i ca 30 sekunder. Deretter tar du det opp med hullsleiv og holder det varmt.
Tilsett sopp, bambusskudd, sukkererter, vårløk og ingefær og fres det under omrøring ca 1 minutt over sterk varme. Tilsett salt, sukker og kylling. Bland godt og tilsett soyasaus og vin eller sherry. Rør et par ganger til, dynk med sesamolje og server.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus