Flere resulteter finnes under oppskriften
1 landkylling på 1,25 - 1,5 kg 2 ss usaltet smør 4 hvitløkfedd, godt knust 4 hvitløkhoder smeltet smør eller olivenolje til pensling - 6 ss kraftig rødvin havsalt nykvernet svart pepper
Løsne skinnet fra brystet og lårene med fingrene. Finn ønskebeinet, frigjør det og skjær det ut. Unngå å stikke hull på skinnet, det gjør det enklere å skjære opp kyllingen seinere. Bland smøret og den knuste hvitløken godt i en liten bolle. Nytt noe av blandingen under bryst- og lårskinnet. Lukk åpningen i skinnet med en tannstikker. Krydre kyllingen over det hele med salt og svart pepper. Skjær toppen av de hele hvitløkene halvveis over, og pensle dem godt med smeltet smør eller olivenolje. Sett dem til side. Plasser kyllingen i en stor stekeform eller i en liten langpanne, evt på en rist over pannen, og stek den i forvarmet ovn ved 220 C i 45 minutter. Legg den hele hvitløkene i pannen og senk temperaturen til 190 C. Stek videre i 30 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke i den tykkeste delen med et stekespidd. Saften som renner ut skal være klar og gyllen. Ser den fortsatt litt rosa ut, må kyllingen stekes litt lenger. Når kyllingen er ferdig, legger du den på et stort serveringsfat. Legg de hele, stekte hvitløkene på fatet, og sett det inn i ovnen. Skru av varmen og la stekeovnsdøren stå på gløtt. Sett stekeformen/langpannen på platen på sterk varme og rør inn vinen mens du skraper opp alt bunnfallet som har satt seg fast i formen. Kok til blandingen har en sirupsaktig konsistens. Server denne sausen sammen med den stekte kyllingen. De søte, myke, stekte hvitløkfeddene skal presses ut av det papiraktige skallet og spises sammen med kyllingen.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus