• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rapphøne med kål

Fugl / Kylling og Høns

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 rapphøns, á 500 g 1 ¾ dl olivenolje eller smult 500 g butifarra, eller annen speket svinepølse 4 skiver bacon, hakket 2 store løk, hakket 12 hvitløkfedd, finhakket 500 g tomater, uten skinn og frø, skåret i terninger 2 gulrøtter, skrelt og skåret i skiver 1 ts frisk timian, hakket 1 ts frisk merian, hakket 1 klype malt kanel eller kryddernellik 1 strimmel appelsinskall 2 ½ dl rødvin ½ dl brandy salt nymalt pepper 1 hode savoykål ½ ts nymalt muskatnøtt 3 skiver hvitt brød, bløtlagt i melk som dekker, og klemt tørt 150 g hvetemel 1 egg

Bruksanvisning

Skyll fuglene og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm halvparten av olivenoljen eller smultet i en stor stekepanne på middels til sterk varme på platen. Ha fuglene i og stek dem i ca 10 minutter. Vend på dem under stekingen, slik at de blir brune på alle sider. Ha i pølse og bacon og stek i enda noen minutter, til alt er brunt. Ha i løk, hvitløk, tomater, gulrøtter, timian, merian, kanel eller kryddernellik og appelsinskall. Bland vin og brandy i en kopp og drypp over fuglene. Flytt pannen over i stekeovnen og stek ved 190 C i ca 1 time, til fuglene er møre og gjennomstekte. Legg fuglene og pølsene i en stor ildfast form, legg lokk på og sett til side. Smak på kraften som er igjen i pannen og smak til med salt og pepper. Ta vare på kraften. Kok opp en stor kjele trekvart full med vann. Ha i kålen og kok den i 10 minutter. La den renne godt av og sett den til avkjøling. Når kålen er kald nok til at du kan ta i den, skiller du bladene forsiktig fra hverandre. Legg til side 8 store, fine ytterblader. Hakk resten av kålen – kast de tykkeste stilkene. Legg de 8 bladene på arbeidsbenken. Dryss over salt, pepper og muskatnøtt. Bland det bløtlagte brødet og ca 175 g hakket kål i en bolle. Legg litt av blandingen på hvert av kålbladene. Arbeid med ett blad av gangen: Brett den lverste enden inn over fyllet, brett deretter inn sidene, og brett til slutt inn enden med stilken og rull sammen til en sylinder. Dryss melet på en tallerken, og pisk egget lett i en grunn bolle. Varm resten av oljen eller smultet i en stor stekepanne på sterk varme. Dypp hver rull først i mel. Rist av overflødig mel. Deretter dypper du rullen i egg og lar den gli ned i den varme oljen eller smultet. Stek i 3-5 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. La dem renne av seg på kjøkkenpapir. Skjær svinepølsene i skiver. Legg kålrullene mellom fuglene og fordel pølseskivene mellom fugler og kålruller. Øs sausen over alt sammen. Legg lokk på den ildfaste formen og sett den i ovnen. Stek i 15-20 minutter, og drypp saus over en gang til under stekingen. Server retten varm, direkte fra stekeformen.

Fugl / Kylling og Høns


Sum Oppskrifter 270 funnet


Afrikansk høne

Alexanders kyllingsalat

Amerikansk kyllinggryte

Appelsin-kylling

Arabisk kylling

Baltikylling

Banket kyllingbryst

Biruani

Broiler i aspik

Broiler i ostesaus

Broiler i urtekrydret saus

Chicken à la King

Chicken Curry

Chicken potpie

Chilenske kyllingspidd

Chilikylling

Chop Suey

Chop Suey på broiler

Dampkokt kyllingbryst

Djevlekylling

Doro wat

Drukken kylling

Farsert kylling

Flambert rapphøns

Fritert kylling

Fylte kyllingbryst

Gourmetkylling

Gratinert kyllingrett med mais

Grillet korianderkylling med guacamole

Grillet kylling

Grillet kylling med mandelsaus

Grillstekt kylling på spidd

Grillstekte kyllingvinger

Grønn kyllingkarri

Hane i vin (Coq au vin)

Hawaiikylling

Hermans kyllinggryte

Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng

Høne i sitronsaus

Høne med god saus

Høne med urtesmør

Høns i ris og karri med dill

Høns i viltsaus

Høns med karri og ris

Hønsefrikassé

Hønsefrikassé med sitronsmak

Hønsegryte fra Toulouse

Hønsegryte med kål og epler

Hønsesuppe med egg og sitron

Indisk kyllingrett

Indonesisk kylling-wok

Ingefær-kylling

Innbakt kylling

Innbakt kyllingfilet med soppstuing

Italiensk kylling

Italiensk kyllinggryte

Italienske burgere

Japansk kylling

Jasmin-høne

Jegerkylling

Jødisk kyllingsuppe

Kalasgryte

Kald kylling i soyasaus

Kald kylling til sommerfest

Karibisk kylling

Karrikylling med kokos og limeblader

Karrisaus til kylling

Katalansk kylling

Kaukasisk høne i tomat

Kinakylling

Kinesisk mandelkylling

Kinesiske kyllingvinger

Koking av høns

Kokoshøne

Kokt høne med grønnsaker

Kreolsk kyllingpasta

Krydderstekt kyllingbryst

Krydret kyllingrett

Krydrete kyllingvinger med honningsmak

Kylling a la Spla

Kylling Biryani

Kylling fra Colombia

Kylling fra Manesa

Kylling fra Spania

Kylling i appelsin- og honningsaus

Kylling i cashewnøttsaus

Kylling i chilisaus

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling i fløtesaus

Kylling i grønn mandelsaus

Kylling i hummersaus

Kylling i karri- og tomatsaus

Kylling i kryddersaus

Kylling i leirgryte

Kylling i paprikasaus

Kylling i rosmarinsaus

Kylling i rød karri

Kylling i skampinjongsaus

Kylling i sur/søt saus

Kylling i tomat

Kylling i tomat med sopp

Kylling i wok

Kylling i yoghurt-saus

Kylling Jambalaya

Kylling Lorraine

Kylling Marengo

Kylling Maryland

Kylling med 40 hvitløk

Kylling med aubergine, paprika og tomater

Kylling med bananer

Kylling med chorizo

Kylling med dirty ris

Kylling med fløtesaus

Kylling med hvitløk

Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter

Kylling med kanel- og koriandersaus

Kylling med kantarell

Kylling med kastanjer og linser

Kylling med kikerter

Kylling med kinesiske grønnsaker

Kylling med kokos og grønn chili

Kylling med marsalavin

Kylling med mye smak

Kylling med oliven

Kylling med ostesaus

Kylling med paprika

Kylling med paprikaris

Kylling med ris

Kylling med ris og oliven

Kylling med Sauce Piquante

Kylling med sitron

Kylling med skinke og ris

Kylling med sopp og løk

Kylling med tomat og oliven

Kylling med tomatsaus

Kylling med valnøtter

Kylling Mulligatawny

Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus

Kylling og grønnsaker i wok

Kylling og sjampinjong

Kylling på tomatris

Kylling royal

Kylling satay

Kylling Tikka

Kylling- og asparges salat

Kylling- og salatruller

Kylling-kabaret

Kylling-kebab

Kylling-risotto

Kylling-tagine med sitron og oliven

Kyllingboller

Kyllingbryst med fløtesaus

Kyllingbryst med leverposteimouse

Kyllingburger

Kyllingcurry

Kyllingfettucini

Kyllingfilet marinert med rosmarin

Kyllinggryte

Kyllinggryte fra Italia

Kyllinggryte fra Kamerun

Kyllinggryte med basilikum og tomater

Kyllinggryte med grønnsaker

Kyllinggryte med hvitvin

Kyllinggryte med krydderfiken

Kyllinggryte med mandler og krabbe

Kyllinggryte med okra

Kyllinggryte med oliven

Kyllinggryte med sopp

Kyllinggryte med spaghetti

Kyllinggryte med squash

Kyllingkarri

Kyllingkarri med peanøtter

Kyllingkarri med yoghurt

Kyllingkraft

Kyllingkroketter

Kyllingleverpanne

Kyllingleverpaté

Kyllingleverpostei

Kyllingleversalat

Kyllinglår med aprikoser

Kyllingnudler

Kyllingpaella

Kyllingrett med estragon og sopp

Kyllingsalat

Kyllingsalat fra Sørstatene

Kyllingsalat med grønne bønner

Kyllingsalat med nachos

Kyllingsalat på russisk

Kyllingsuppe med egg og sitronsaus

Kyllingsuppe med ingefær

Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili

Kyllingsuppe med tortillachips

Kyllingvinger med eplekarri

Kyllingvinger, ekstra krydret

Lettsaltet kokt kylling

Leversauté

Libanesisk kyllinggryte

Louisiana ris

Madeirakylling

Mandelkylling

Marinert kylling

Marinert kyllingfilet

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk kylling

Meksikanske pannekaker

Melboller med kyllingkjøtt

Mexicanske kyllinglår

Mole

Mormors kylling

Mørke kyllingbryst

Nasi goreng

Orientalsk marinade til kylling

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost

Ovnstekt kylling

Paella

Paella Alicante

Paella Valenciana

Panerte kyllingbryst

Paprikakylling

Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk

Pepperkylling

Perlehøns fra Bretagne

Pilaff med kyllinglever

Porsjonskyllinger på indisk vis

Provencalsk sennepskylling

Rapphøne med kål

Rapphøns à la normande

Rapphøns med grønne druer

Rapphøns med linser

Rapphøns med surkål

Rekegratinert kylling

Risnudelruller med kylling

Russisk kylling

Safran-høne

Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges

Sherrymarinerte kyllingbryst

Sitronkylling

Sitronkylling med kikerter

Smørstekt kyllinglever på spinatseng

Soyabraisert kylling

Spansk kylling

Spennende kylling

Sprøstekt kylling

Stekt farsert broiler

Stekt karrikylling

Stekt kylling

Stekt kylling i hvitløkskappe

Stekt kylling med chili og basilikum

Stekt kylling med enebærsaus

Stekt kylling med mandel- og eggsaus

Stekt kylling med poteter

Stekt kylling med rosmarin og sitron

Stekt kylling på italiensk vis

Stekt kyllingbryst

Stekt Thai-ris med kylling

Sur kylling

Sursøt kylling

Sydstatkylling

Szechuan kylling

Tacos på meksikansk

Tandoori Chicken

Tomater fylt med kyllinglever

Tomatkylling

Toscansk kylling

Urtekrydret kylling i rømmesaus

Urtepanerte kyllingbryst

Vårrull med kylling

Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)

Østens kylling

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen