Flere resulteter finnes under oppskriften
5 ss olivenolje
4 sjalottløk i terninger
2 løk i skiver
2 knuste og hakkete hvitløkfedd
100 g kyllinglever
125 g skrelte og hakkete kastanjer
100 g linser, bløtlagt i 1 time
revet skall og saften av 1 sitron
1 laurbærblad
en kvast timian
4 kyllingbryst med skinn og bein
1 ss hvetemel
3 dl kyllingbuljong
1 dl rødvin
50 g smør
1 pære uten kjerne, i skiver
salt
nykvernet pepper
en bunt flatbladet persille, hakket
Varm halvparten av olivenoljen i en kjele. Ha i sjalottløk, løk og hvitløk, og surr over svak varme i 6 minutter. Rør stadig om.
Ha i kyllinglever, og stek den i 2 minutter. Tilsett så hakkede kastanjer, linser, sitronsaft og skall, laurbærblad og timian. Bland godt og stek videre i 3 minutter. Legg blandingen over i en lav ildfast form eller ovnspanne, og sett den til side.
Varm resten av olivenoljen i kjelen, legg i kyllingen og la den surre pent til den er gyllenbrun. Legg den oppå ingrediensene i ovnspannen.
Ha melet i kjelen, og bland slik at det blandes med stekesjyen. Hell sakte oppi kyllingbuljongen, og bland til en jevn saus.
Rør inn vinen, litt salt og pepper, kok opp og la sausen koke i 2 minutter. Hell sausen i ovnspannen og dekk med aluminiumsfolie. Stekes ved 200 C i 20 minutter. Ta av folien og stek videre til kyllingen er brun. Tilsett mer buljong om nødvendig, for å fukte linsene.
Smelt smør i en stekepanne, ha i pæreskivene og stek dem lett gylne. Ha i persille og legg blandingen oppå kyllingen og linsene på et stort fat. Server.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus